• Lingvalni izbor – ortodontski proizvodi, Septembar 2015

  The Lingual Choice
  • Lingvalni izbor
   Autor: dr. Neal Kravitz
   Orthodontic Products Online | 14. rujna 2015.

   Pregled:
   Dr. Neal Kravitz naglašava koristi lingvalne ortodoncije kao mogućnosti lečenja. U svetlu sve većih zahteva pacijenata za estetikom opisuje zašto bi ortodonti trebali uvesti lingvalnu ortodonciju u svoje ordinacije. Članak također sadrži studiju slučaja koja uključuje hibridnu biomehaniku gornjega dentalnog luka sa sistemom Incognito™ Appliance System i donjeg dentalnog luka s keramičkim ortodontskim aparatom.

   Izvod:
   „Uz sistem Incognito™ Appliance System proizvođača 3M, koji upotrebljavam u svojoj ordinaciji, ortodontske bravice i žice za dentalne lukove prilagođavaju se pacijentovoj anatomiji, što smanjuje potrebu za uvećanjem i povećava kontrolu. Kontrola je svakako od ključne važnosti za dobru završnu obradu kad je reč o biomehanici lingvalne ortodoncije. Napredak u tehnologiji lingvalnih bravica ostavio je vrlo malo složenih situacija koje se ne mogu lečiti.”

   Da biste pročitali celi članak, posetite Orthodontic Products Online.

   Autor:

   Dr. Neal D. Kravitz
   Neal D. Kravitz, dr. med. dent., mr. sc., ovlašćeni je stomatolog Američkog ortodontskog odbora i član Društva Edward Angle. Kravitzovi su radovi objavljeni u brojnim ortodontskim časopisima, knjigama i edukativnim materijalima. Održava predavanja u i izvan SAD-a o etici rada u ordinaciji, upravljanju, lingvalnoj ortodonciji i biomehanici. Trenutno vodi tri uspešne ordinacije: dve u saveznoj državi Virginiji (South Riding i Ashburn) te jednu u saveznoj državi Maryland (White Plains).