3M Energija

Pogled na seoske električne vodove iz vazduha
Pomoć sa isporukom, čuvanjem i drugačijim pristupom energetici
Pregled energenata

Tržišta energije

Koristiti manje, omogućiti više da bi svet napredovao

Mi pomažemo da se iskoristi sunčeva svetlost. Mi razvijamo i isporučujemo kvalitetan i pouzdan priključak na mrežu. Mi smanjujemo težinu prenosnih vodova i omogućavamo da prenose više struje. Širom planete 3M pomaže da se štedi energija, smanje troškovi po Vatu i otkriju novi načini da se stvori i održi budućnost.


 

 • Koristeći manje, pružamo više, da bi svet mogao da potraje

  Mi pomažemo da maksimalno iskoristite Sunčevu svetlost. Obezbeđujemo vam kvalitetno i pouzdano povezivanje na mrežu. Smanjujemo teret prenosa struje sa vodova i omogućavamo im da prenesu više električne energije. 3M pomaže da se uštedi energija, smanje troškovi po Vatu i otkriju novi načini da se kreira i sačuva bolja budućnost. Sarađujemo sa onima koji štite, neguju i čuvaju energiju u svakoj privrednoj grani i na svim kontinentima. Cilj nam je da otkrijemo nove načine očuvanja Zemljine energije i da se optimizuju vredni prirodni izvori.

 


Inovacije na delu

 • март 13, 2015

  Sačuvajte energiju za muziku, ne puštajte je kroz prozor

  Nanotehnologija bez metala u 3M™ prozorski film Prestige Exterior Series odbija do 97 procenata sunčeve infracrvene svetlosti koja proizvodi toplotu i do 99 procenata UV zraka, i pomaže da Rokenrol kuća slavnih smanji troškove energije za 8-12 % na godišnjem nivou.

  март 13, 2015
 • март 13, 2015

  Evo jedne svetle ideje

  Koristiti srebrnasto metalizirani polimerni film, otporan na vremenske uslove, sa ukupnim koeficijentom refleksije pod dejstvom sunčeve svetlosti 94% u odnosu na direktno svetlo. Rezultat: svetljije LED lampe u Africi.

  март 13, 2015
 • март 13, 2015

  Više energije, manje remećenje

  Ako koristite aluminijumski kompozitni materijal za jezgra provodnika energetskog voda možete da prenesete dva puta više električne energije sa pola težine—a da ne poremetite postojeću infrastrukturu.

  март 13, 2015
 • март 13, 2015

  Pogledajte kako putem kablova koristimo prirodno svetlo da smanjimo energiju

  Prizme mikro strukture optički usmeravaju skoro 80 % spoljašnjeg prirodnog svetla, pomažući da prva apoteka te vrste Net Zero Walgreens proizvede više energije nego što potroši.

  март 13, 2015

Inovacije na delu


O tržištima energenata za 3M

 • Mi u kompaniji 3M smo stručni u pružanju pomoći da stvorite svet koji će biti bolje mesto za život. Od filmova za prozore do termoskupljajućih spojnica za kablove, naša rešenja u energetici pomažu vam da stvorite prostor u kome će ljudi rado živeti, raditi, učiti i igrati se. Naše tehnologije obnovljive i solarne energije pomažu u ispunjenju strogih standarda održivosti, istovremeno čuvajući estetiku zgrade.