3M Energija

Pogled na seoske električne vodove iz vazduha
Pomoć sa isporukom, čuvanjem i drugačijim pristupom energetici
Pregled energenata

Tržišta energije

Koristiti manje, omogućiti više da bi svet napredovao

Mi pomažemo da se iskoristi sunčeva svetlost. Mi razvijamo i isporučujemo kvalitetan i pouzdan priključak na mrežu. Mi smanjujemo težinu prenosnih vodova i omogućavamo da prenose više struje. Širom planete 3M pomaže da se štedi energija, smanje troškovi po Vatu i otkriju novi načini da se stvori i održi budućnost.


 

 • Koristeći manje, pružamo više, da bi svet mogao da potraje

  Mi pomažemo da maksimalno iskoristite Sunčevu svetlost. Obezbeđujemo vam kvalitetno i pouzdano povezivanje na mrežu. Smanjujemo teret prenosa struje sa vodova i omogućavamo im da prenesu više električne energije. 3M pomaže da se uštedi energija, smanje troškovi po Vatu i otkriju novi načini da se kreira i sačuva bolja budućnost. Sarađujemo sa onima koji štite, neguju i čuvaju energiju u svakoj privrednoj grani i na svim kontinentima. Cilj nam je da otkrijemo nove načine očuvanja Zemljine energije i da se optimizuju vredni prirodni izvori.

 


Inovacije na delu

 • Sačuvajte energiju za muziku, ne puštajte je kroz prozor

  Nanotehnologija bez metala u 3M™ prozorski film Prestige Exterior Series odbija do 97 procenata sunčeve infracrvene svetlosti koja proizvodi toplotu i do 99 procenata UV zraka, i pomaže da Rokenrol kuća slavnih smanji troškove energije za 8-12 % na godišnjem nivou.

 • Evo jedne svetle ideje

  Koristiti srebrnasto metalizirani polimerni film, otporan na vremenske uslove, sa ukupnim koeficijentom refleksije pod dejstvom sunčeve svetlosti 94% u odnosu na direktno svetlo. Rezultat: svetljije LED lampe u Africi.

 • Više energije, manje remećenje

  Ako koristite aluminijumski kompozitni materijal za jezgra provodnika energetskog voda možete da prenesete dva puta više električne energije sa pola težine—a da ne poremetite postojeću infrastrukturu.

 • Pogledajte kako putem kablova koristimo prirodno svetlo da smanjimo energiju

  Prizme mikro strukture optički usmeravaju skoro 80 % spoljašnjeg prirodnog svetla, pomažući da prva apoteka te vrste Net Zero Walgreens proizvede više energije nego što potroši.

Inovacije na delu


O tržištima energenata za 3M

 • Mi u kompaniji 3M smo stručni u pružanju pomoći da stvorite svet koji će biti bolje mesto za život. Od filmova za prozore do termoskupljajućih spojnica za kablove, naša rešenja u energetici pomažu vam da stvorite prostor u kome će ljudi rado živeti, raditi, učiti i igrati se. Naše tehnologije obnovljive i solarne energije pomažu u ispunjenju strogih standarda održivosti, istovremeno čuvajući estetiku zgrade.