SMART popravka štete od sudara

SMART popravka štete od sudara

 • SMART popravka štete od sudara

  SMART je kombinacija isplativih tehnika i može se primeniti kada područje koje se popravlja može stati u veličinu A4 papira.

Proces SMART popravke


Korak po korak proces za SMART popravke


 • Korak 1 – Procena štete i čišćenje površine

  Korak 1 – Procena štete i čišćenje površine

  Procenite poziciju, veličinu oštećenja i odgovarajuću boju za SMART popravku (MISLITE MALO).

   

   

   

   1. Operite i očistite ceo panel uz 3M™ Professional Panel Wips 34567 i odgovarajućim sredstvom za čišćenje.
   2. Spojite ceo panel uz 3M™ Perfect-it III™ Fast Cut Plus Compound 50417 i 3M™ Perfect-it III™ Extra Fine Compound 80349, ukoliko je tamna boja - da biste povratili sveže obojen izgled panela.
  • Ovaj korak je ključan da bi se lepak primenio na boju, naročito u fazi mešanja. Svi tragovi vremena moraju biti u potpunosti uklonjeni.
 • Korak 2 - Priprema površine

   1. Izbrusite nedostatke koristeći 3M™ Hookit™ Cubitron II abrazivni disk 75mm - 150+ / 220+. Uvek počnite sa najfinijom granulacijom. Korišćenje diskova od 75 mm pomaže smanjenju veličine oblasti za popravljanje.

    Ukoiliko oštećenje treba da bude popunjeno, primeniti odgovarajući filer, primeniti 3M Dry Guide premaz i brusiti 3M™ Hookit™ Cubitron II abrazivnim diskom 75mm - 220+.
   2. Brusite oko površine za popravku koristeći 3M™ Hookit™ Purple P400 - 75 mm
   3. Proširite površinu koristeći 3M™ Trizact™ 75mm, P3000 disk za finu završnu obradu

    Zapamtite, površina za fino brušenje ne treba da bude veća od papira A4 formata!
 • Korak 4 – Maskiranje

  Korak 3 – Maskiranje

  U zavisnosti od mesta oštećenja,u ponudi je nekoliko tehnika i proizvoda za maskiranje.

  Budite sigurni da ste zaštitili okolnu površinu, ali ostavite oštećenu površinu dovoljno velikom kako biste izbegli oštre linije od farbe, koje biste kasnije morali da uklonite. Odličan proizvod koji pomaže da postignete lagane prelaze u odnosu na okolnu površinu jeste 3M Smooth Transition traka.

 • Step 4 - Primer Application

  Korak 4 - Aplikacija premaza

  Nanesite premaz prateći uputstva proizvođača farbe.

  3M Accuspray™ sa Mini PPS™ jeste idealan proizvod koji obezbeđuju minimalnu štetu. Prekomerno nanošeže spreja mora biti svedeno na minimum kako bi oblast za popravku bila što manja.

 • Step 5 - Primer Sanding

  Korak 5 - Brušenje prajmera

  Brusite prajmer koristeći 3M™ Hookit™ Purple P400 / P500 75 mm abrazivni disk.

 • Korak 6 – Nanošenje boje

  Korak 6 – Nanošenje boje

  Nanesite farbu u skadu sa preporukama. Proces efikasnog nanošenja farbe biće uspešno završen korišćenjem 3M Sistema za nanošenje farbe, u zavisnosti od veličine popravke, bilo da koristite 3M Midi ili Mini PPS™ Sistem, jer se oba preporučuju za maksimizaciju upotrebe boje i redukovanje štete.

  Savet: VOC saglasnost znači da se Spot Blenders sprejevi sada primenjuju posle bezbojnog premaza. To znači da proces mešanja mora biti prilagođen proizvodima. Molimo Vas da se držite uputstva proizvođača farbe.

 • Korak 7 – Uklanjanje farbe i završna obrada

  Korak 7 – Uklanjanje farbe i završna obrada

  Idealno, popravljena mala površina ne treba biti polirana kao što obično zahteva Spot Blender sprej apliciran u veoma tankom sloju, koji nije otporan na poliranje. Ukoliko je neizbežno, koristite 3M™ Perfect-it™ Extra Fine Plus jedinjenje sa zamućenom bojom označenom žutom bojom. Podesite mašinu na najniža moguća RPM podešavanja i radite veoma pažljivo.