Popravka branika ili ivica – Plastični materijali

 • Ako je teško doći do dela koji treba biti zamenjen, ili je oštećenje branika specifično, možete ga lako popraviti uz pomoć 3M Materijala za popravku plastike.

  Popravka znači da nećete gubiti vreme i novac za kupovinu novog dela - umesto toga, uštedećete vreme i novac, Vas i Vaših kupaca.

  Korišćenje 3M Fleksibilne plastične podloge i 3M Fleksibilnog lepka za popravku plastike obezbeđuje Vam brzu popravku, uz "kao nov" izgled branika.

Videozapis s uputama - popravka branikaProces popravke branika korak po korak.


 • Korak 1 – Sprečite širenje pukotine

  Očistite površinu mekom krpom (tj. 3M™ brisačem za panele i odgovarajućim odmašćivačem).

  Izbušite rupu granulacije 4-6 mm u središte pukotine kako biste oslobodili napon i sprečili dalje pucanje.

 • Korak 2 – Priprema

  Korak 2 – Povećajte površinu za lepljenje

  Povećajte površinu za lepljenje otvaranjem pukotine uz pomoć 3M™ Roloc™ diska P80. Za pukotinu koja doseže ivicu panela, otvorite ivicu kako biste napravili „V” oblik i uklonite ostatak plastike oštrim nožem.

 • Korak 3 – Povećajte površinu za lepljenje

  Korak 3 – Priprema

  Pripremite površinu oko pukotine koristeći 3M™ Cubitron™ II abrazivni disk 180+ kako biste izbegli pregrevanje i topljenje plastike. Postarajte se da ste pripremili prednju i zadnju stranu.

 • Korak 4 – Očistite područje

  Korak 4 – Očistite područje

  Očistite područje pomoću 3M™ VHB™ čistača površine ili 3M™ univerzalnog lepka za čišćenje 08984 koji se nanosi zajedno sa 3M™ profesionalnom krpom za čišćenje panela 34567 ili 3M™ mikrofiber krpom.

 • Korak 5 – Nanesite prajmer za lepljenje

  Korak 5 – Nanesite poliolefinski prajmer za lepljenje sa prednje strane

  Poprskajte 3M™ poliolefinski prajmer za lepljenje 05917 oko pukotine sa prednje strane branika. Ostavite 10 minuta da se osuši. (20 minuta za TF – verziju bez toluena)

 • Korak 6 – Postavite zakrpu za popravku plastike

  Korak 6 – Nanesite poliolefinski prajmer za lepljenje sa zadnje strane

  Poprskajte 3M™ poliolefinski prajmer za lepljenje 05917 oko pukotine sa zadnje strane branika. Ostavite 10 minuta da se osuši. (20 minuta za TF – verziju bez toluena).

 • Korak 7 – Nanesite poliolefinski prajmer za lepljenje

  Korak 7 – Popravka zadnje strane

  Koristeći aplikator 08190, nanesite 3M Materijal za popravku fleksibilnih delova 05901 na zadnju stranu pukotine i uklonite alatku. Za dodatno učvršćivanje, preporučuje se da ga koristite zajedno sa 3M™ trakom za zaptivanje pukotina, PN03020. Postavite traku na pukotinu, nanesite FPRM na traku i oblikujte.

 • Korak 8 – Nanesite materijal za popravku plastike

  Korak 8 – Popravka prednjeg dela

  Koristeći aplikator 08190, nanesite 3M materijal za popravku fleksibilnih delova 05901 i na prednju stranu pukotine i razmažite. Ostavite 20 minuta da se osuši.

 • Korak 9 – Namažite materijal za popravku plastike

  Korak 9 – Oblikujte površinu

  Korišćenjem 3M™ Cubitron™ II abrazivnog diska 180+ ispeskarite područje za oblikovanje tako da bude spremno za nanošenje plastičnog filera ili ga pripremite direktno za nanošenje prajmera.

 • Korak 10 – Isecanje i oblikovanje

  Korak 10 – Nanošenje plastičnog filera

  Da biste završili popravku i pripremili se za prajmer, preporučuje se korišćenje Plastic Filler proizvoda.
  Koristite ili 3M™ Plastic Filler PN51009 ili za plastične površine, fino brušenje i ivice, 3M™ EZ Sand Fleksibilne delove za popravku.