Zaštita za kožu i telo za radove popravke štete od sudara

 • U normalnim uslovima vaša koža je u stanju da se sama zaceli, ali to ne znači da je nepobediva. Zaštitni sloj kože uvek treba da održava izvestan nivo vlažnosti i masnoće kako bi pravilno funkcionisao. Samo ako je to ispoštovano, njena elastičnost i zatvorena površina mogu da spreče potencijalno štetne supstance da prodru kroz njenu zaštitnu barijeru.


 • Nežno čišćenje kože – nega kože

  Čišćenje kože mora uvek biti dubinsko, ali u isto vreme nežno. Budite sigurni da na Vašem radnom mestu uvek postoje proizvodi za čišćenje i zaštitu kože.

  Zaštitite Vašu kožu u potpunosti uz pomoć kreme za zaštitu kože (bez silikona!). Ovim postupkom, sprečavate skupljanje prljavštine na Vašoj koži i omogućavate lakše čišćenje u daljem radu.

  Nega kože na početku i na kraju radnog dana podjednako je važna. Nakon čišćenja, budite sigurni da ste dobro osušili kožu, naročito između prstiju, uz korišćenje hidratantne kreme koja se veoma brzo apsorbuje.

 • Prljavština na koži

  1) Prljavština na koži

 • 2) Sapun / materijal za čišćenje inkapsulira prljavštinu

  2) Sapun / materijal za čišćenje inkapsulira prljavštinu

 • 3) Isperite prljavštinu vodom

 • Zaštitna odeća

  Kada koristite zaštitna odela za telo, morate biti sigurni da su od laganih materijala koji dozvoljavaju koži da diše i obezbeđuju komforan rad. Obratite takođe pažnju na klasifikaciju proizvoda u zavisnosti od Vašeg radnog zadatka.

 • Rukavice

  Za većinu poslova u lakirnici, rukavice od (ili presvučene) nitrilne gume ili vinila štite od mnogih rastvarača. Postarajte se da ih nosite za radne zadatke kao što su mešanje filera, merenje i mešanje boja ili aplikatora za boje/filere. Rukavice takođe treba nositi prilikom rada sa vodorastvorivim materijalima.

  Radnici u radionici treba da zaštite svoje ruke od mehaničkih povreda kao što su posekotine i od hemijskih uticaja iz ulja, lepkova, sredstava za čišćenje, zaptivnih masa itd.

  Širok asortiman rukavica je dostupan za pojedinačne poslove nadohvat ruke; uvek se postarajte da uzmete odgovarajuću vrstu i da ih promenite u skladu sa zadatkom.

 • Zaštitna obuća

  Poslovna Zaštitna obuća trebalo bi da bude robusna i sa širokom primenom. Morate je nositi naročito ukoliko radite sa sprejevima ili metalom. Ukoliko radite sa teškim stvarima koje Vam mogu ispasti, preporučuje se zaštita za prste na nogama.